Ultrazvučno čiščenje lica

Tretman ultrazvučnog čišćenja lica najučinkovitiji je način čišćenja i rehidratacije kože , koji se može napraviti kao poseban tretman ili kao uvod u zahtevnije tretmane lica , kojim se riješavaju mnogobrojni problemi kože (akne, ožiljci, bore, slab tonus, mrlje…)

Siguran, bezbolan i učinkovit tretman, kojim se sa kože skidaju mrtve stanice, višak masnoće i čiste pore, osnovni je korak svake njege. Upotrebom  ultrazvuka poboljšava se mikrocirkulacija i oksigenacija

kože nakon čega je lice i čisto i rehidrirano.

Ultrazvučnim čiščenjem lica potičemo obnavljanje oštećenih stanica, a s druge strane poboljšavamo cirkulaciju krvi i metabolizma kože .

Rezultat je čista, glatka i sjajna koža bez crvenila i iritacija.

Preporuka je da se rade tretmani svaki drugi dan 15-tak tretmana u kuri a održavanje 1x tjedno.

Samo ultrazvučno čišćenje lica izvodi se uz pomoć špatulice čija jedna strana služi za piling i iščišćavanje, a druga za upucavanje koncentriranih preparata u kožu. Dok se radi piling, prilikom svakog prelaska preko kože na špatulici ostaju miteseri koje kozmetičar otklanja. Aparat ultrazvučnom vibracijom izbacuje mitesere iz kanala  dok  u isto vrijeme otklanja tanak sloj mrtvih  odumrlih stanica. Nakon što se završi s ovim tretmanom, na lice se stavlja maska koja umiruje kožu.

Kome je tretman namenjen?

Preporučuje se svima koji žele imati čistu i sviježu kožu, a samo izvodjenje tretmana kratko traje i ne ostavlja apsolutno nikakve tragove, da se može napraviti u pauzi za ručak i nakon toga se možete vratiti svakodnevnim obavezama .Posebno se preporučuje osobama koje se često izlažu UV zrakam (sunce ili solarijum), prije i poslje boravka na moru ili planini, jer ozon koji se stvara u toku tretmana eliminira slobodne radikale koji se pod utjecanjem sunca oslobadjaju u koži i vežu  i na taj način spriječava fotostarenje.

8 razloga zašto  probati

ULTRAZVUČNO ČIŠĆENJE LICA :

Dubinski uklanja masnoću i bakterije iz pora
Poboljšava cirkulaciju krvi i limfne
Uklanja mrtve stanice – piling kože
Uklanja otečene i tamne podočnjake oko očiju
Bezbolan je i efektivan tretman i za najosjetljivije kože lica
Nije potrebno dodatno raditi mehaničko čišćenje lica
Radi mikro masažu lica te tako potiče eliminaciju toksina iz kože
Potiče mršavljenje lica i tonus kože lica


Leave a reply