Mehaničko čiščenje lica

Znate li da tekstura, čistoća, gipkost i dugoročno zdravlje vaše kože lica uvelike ovisi o tome kako i koliko često ga čistite? Bilo da ste mlađe ili starije životne dobi, muško ili žensko,

svojoj koži možete učiniti veliku uslugu ispravnim čišćenjem.Mnogima ono predstavlja noćnu moru i diže im se kosa na glavi pri spomenu na mehaničko čišćenje lica, jer im je nakon njega potreban oporavak od barem nekoliko dana. Neki navode da im poslije zaostaju ožiljci ili proširene pore. Je li to baš tako? Uloga mehaničkog čišćenja je uklanjanje zatvorenih mitesera koji izgledaju kao sitne kvržice, tzv. zatvoreni miteseri, i upalnih promjena, tj. akni. Parenje je potrebno kako bi se koža omekšala, a pore proširile, i tako se koža lakše očistila. Sitnim iglama vrši se površinski ubod u miteser te se prstima istiskuje miteser. Ubod nije bolan niti ostavlja ožiljke. Samo tiskanje nije ugodno na pojedinim mjestima, kao što je primjerice nos ili kod jačih upala.
Upravo zbog tiskanja nekad zaostaju sitne kraste, crvenilo kože, površinske rane i slično, te je potreban izvjesni oporavak.


Leave a reply