Masaže

S obzirom na to da ljudska vrsta već desetljećima provodi dane pogrbljena nad radnim stolom i monitorom te da su nam fizičke aktivnosti većinom svedene na one prosječnog kaktusa, nije ni čudo da je masaža leđa i vrata postala najtraženija wellness usluga u svijetu. Dobar dio nas barem se jednom u životu susreo s bolovima u lopaticama, ramenima, križima, mišićima ili ukočenim vratom, a ne postoji bolji i ugodniji način za njihovo liječenje od dobre masaže.
Vrat i kralježnica iznimno su složna braća i svugdje idu skupa. Ako jednog boli, i drugi pati s njim. Ako jedan uživa, i drugom je dobro. Poklonite stoga svom vratu i leđima nježan dodir i opuštajuću masažu i zaboravite na bolna i ukočena jutra.

Uz nježan dodir profesionalnih ruku i blage pokrete terapeuta, uživat ćete 30, 60 ili 90 minuta u nekom drugom, paralelnom svijetu bez stresa i kroničnog umora, i napuniti se energijom. Odvojite malo slobodnog vremena i jednostavno uživajte. Nagradite svoje tijelo daškom zdravlja, i ono će vam sve to vratiti na najljepši mogući način.
Klasična masaža dovodi do osjećaja opuštenosti i ugode i posjeduje opće smirujuće djelovanje. Često se koristi i kod sportaša, kao zagrijavajuću tehniku i pripremu osobe za jače tehnike, odnosno za sportsku masažu. Odlična je za opuštanje napetosti u mišićima i vraćanje energije nakon ozljeda.

Ovom tehnikom temperatura tijela se povisuje za 2-3 stupnja, dolazi do poboljšanja cirkulacije, ne samo u površinskim dijelovima, već i na potkožno tkivo i mišiće, te dolazi do hiperemije tih dijelova. Poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim tvarima, te se pojačava izlučivanje vode iz tijela i stimulira imunitet.
Relaksirajuća masaža je izuzetno nježna, namijenjena prvenstveno smanjenju stresa. Kod relaksirajuće masaže vrlo je važan i sami ambijent u prostoriji. Doduše i kod drugih oblika masaže jest važna atmosfera, ali kod relaksirajuće masaže ona je jedan od ključnih čimbenika. Nježno svijetlo, mirisne svijeće, eterična ulja ili štapići, tiha opuštajuća glazba uvode vas u savršen trenutak opuštanja i mjesta koje ne poznaje stres.

Osim samog opuštanja i relaksacije cilj je i regeneracija, uspostavljanje pravilnog balansa i toka energije u organizmu. Za razliku od medicinske, sportske ili klasične masaže, ova tehnika nije intezivna već pokretima opuštamo cijelo tijelo i um.
Nježnim i laganim pokretima, krajnji je cilj ove vrste masaže dovesti osobu u stanje spavanja. Pa ako ste za spavanac, ili imate problema sa nesanicom, onda je ova tehnika za vas.