DERMAPEN tretman

Dermapen terapija mikroiglicama je tretman za pomlađivanje kože prirodnim putem koji potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te se postiže

zatezanje i pomlađivanje kože.

Mikroiglice za jednokratnu upotrebu sadrže jedinstvenu oprugu koja automatiziranim pokretima vibrira, te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat. Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama poput dermarolera, Dermapen ima precizan vertikalni kut uboda koji pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu te smanjuje mogućnost oštećenja kože ujedno osiguravajući brži oporavak. Zbog vertikalnog kuta uboda se može sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana) te se minimalizira bol i neugoda a upotrebom anestetika u kremi u potpunosti isključuje.

Mikroiglice s podesivom dubinom uboda pod kutom od 90 stupnjeva izazivaju površinsko oštećenje kože koje potiče njenu obnovu. Na taj način stimulira se proliferacija kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože, i tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Dermapen koristi veoma sitne kirurške iglice koje ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no svejedno naš organizam reagira na ubode mikroiglicama te živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina. Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza.Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, preporučuje se strpljenje. Za prve rezultate tretmane potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana. Dermapen terapija mikroiglicama je vrlo efikasna nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija, s rezultatima sličnim kao kod frakcijskih lasera– za djelić cijene i bez mogućnosti pojave hiper ili hipopigmentacija.

Tretman započinjemo temeljitim čišćenjem kože
Zatim slijedi enzimatski peeling (liquid + paste) koji skida rožnati sloj. Netom prije tretmana lice se dezinficira, a tretman započinje nanošenjem aktivne ampule ovisno o tipu kože. Kružnim i horizontalnim pokretima mikroiglice će prodrijeti u kožu i potaknuti stvaranje kolagena te unijeti nanijete preparate duboko u potkožje.
Nakon tretmana nanosi se maska da dodatno nahrani i smiri kožu. Za najbolje rezultate, potrebno je ponoviti tretman svakih 2-4 tjedana a najviše 10 puta, ovisno o potrebama i željenom rezultatu.Nakon tretmana lice će biti crveno i upaljeno, a koža će na dodir biti toplija nego obično. Ovo je normalna reakcije kože i u roku 1-2 sata stanje bi se trebalo ublažiti, a nakon 24 sata posve normalizirati. Preporučit ćemo Vam odgovarajuću njegu kože koje se trebate pridržavati da bi izbjegli moguće upale.
Preporučuje se izbjegavanje sunca i solarija nakon Dermapen terapije mikroiglicama. Kontraindikacije za tretman su otvorene rane, netom operirana, ozlijeđena ili opečena područja. Koristimo sterilne jednokratne mikroiglice kako bi Vam pružili najsigurniji tretman te kako bi izbjegli pojavu infekcija.


Leave a reply