Anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža – Celulit predstavlja nakupinu tekućine i masnoće u najdubljem sloju kože-subkutis.  Izgleda kao narančina kora, a nalazi se najčešće na bedrima i stražnjici, oko koljena, na bokovima, trbuhu i rjeđe oko skočnih zglobova i nadlaktica. Najčešći razlozi stvaranja celulita su genetski(hormonalni) uzroci, utjecaj stresa kao i loša cirkulacija. Usporenje krvotoka povećava propusnost krvnih žila, dolazi do zastoja tekućine i otpadnih tvari što uzrokuje stvaranje masnoće. Usljed toga se otežava izmjena tvari u tom djelu kože kao i limfna odvodnja.

Celulita se nikada ne možete definitivno riješiti, ali ga možete držati pod kontrolom.      Ukoliko je to moguće, izbjegavajte kontracepcijske pilule, one pogoduju nastajanju celulita, jer pospješuju nakupljanje vode. Pokušajte unositi što manje šećera i masne hrane u organizam. Pijte najmanje dvije litre vode tj. 1L/25kg mase. Izbacite gazirana pića te smanjite alkohol i cigarete. Vježbajte, vozite bicikl ili se rolajte, to će sigurno pomoći. Izbjegavajte visoke potpetice i tijesnu odjeću.U visokom stadiju celulita slabija je cirkulacija, a celulit stvara probleme time što strašno boli na dodir.

Obrađuju se sve zone nogu (prednja i stražnja strana natkoljenice, unutarnja i vanjska strana bedra, potkoljenice, te stražnjica). Masirati se može onoliko čvrsto koliko to dozvoljava tkivo klijenta. Ukoliko je ono jako osjetljivo i ako neki pokreti izazivaju jaku bol, to je znak da će ostati modrice. U tom slučaju ne radi se takva čvrsta masaža, već se kreće s puno blažim oblikom masaže, sve dok se tkivo klijenta ne prilagodi na taj specifični način masiranja.


Leave a reply